Min höstkapsel 2019

Höstkapseln är min absoluta favorit eftersom jag förknippar hösten med nystart då det ofta är dags att komma in i rutinerna på skolan eller jobbet efter en lång och härlig sommar.

Det är även enligt mig, den enklaste kapseln att experimentera med eftersom den innehåller mina favoritplagg – Tjocka och sköna tröjor i kashmir och ull, boots, blazers, kappa och skinnjacka etc. Ja, listan kan göras lång! I detta inlägg går jag igenom min höstkapsel för 2019 och mina tankar kring den.

36 plagg i 3 månader – september till november

Som ni ser på bilden så innehåller årets höstkapsel totalt 36 plagg! Jag har minskat antal plagg successivt genom åren och 36 känns som ett bra antal. Målet är att endast hålla mig till 33 plagg våren 2020 #project333 för att se om det är min grej. Jag kan nämligen fortfarande känna att vissa plagg inte används tillräckligt. Men det återstår att se när det är dags att utvärdera efter hösten.

Tanken var att byta kapsel den 1 september. Tyvärr funkade inte det eftersom det har varit över 20 grader vissa dagar. Jag klagar inte över värmen men när det skiftat från 20 till 15 grader blir jag väldigt förvirrad när jag ska klä på mig. Så jag har haft kvar vissa plagg från min sommarkapsel som exempelvis vita linneskjortor för att det varit alldeles för varmt i skolan där vi har extremt dålig ventilation.

Färgpaletten

Som vanligt vid planeringen fokuserade jag på vilka färger som passar mig bäst och som jag trivs och känner mig bekvämast i. Det som känns mest “jag” helt enkelt. Det resulterade i vit, svart, grå, marinblå, beige och kamel. Inte jättestor förändring från mina tidigare kapslar mer än att jag lagt till en bas T-shirt och tröja i beige/kamel.

Det är även viktigt att färgerna är enkla att kombinera eftersom jag snabbt på morgonen ska kunna välja outfit utan att behöva ta för stora beslut. Jag är ingen person som kan välja outfit kvällen innan även om jag hade önskat det. Så då får detta bli lösningen istället och det funkar utmärkt.

Inspo

Pinterest är en guldgruva när det kommer till att hitta inspiration! Jag använder i stort sätt endast Pinterest och Instagram för att hitta nya kombinationer och det räcker gott och väl. Här är några outfits som jag pinnat när jag planerade kapseln.

Som bilderna visar så är min stil väldigt minimal, enkel, tidlös. Tryck och mönster är inget för mig . Jag trivs bäst i enkla outfits.

Mina 3 viktigaste kriterier

Bekvämt
Är plagget inte bekvämt så kommer jag inte använda det. Det har jag lärt mig “the hard way ” genom att shoppa billiga kläder från fast fashion kedjor i mitt tidigare liv. Idag åker inget plagg in i garderoben som inte har följande kriterier: Mjukt material som känns skönt på huden. Inget stick eller kli. Allt ska passa och vara i rätt storlek – varken för stort eller för litet.

Värmande
Jag fryser för minsta lilla och är den personen som alltid har med sig en tröja under högsommaren. Därför är jag ett stort fan av kashmir och har minst två tröjor av det materialet.

Enkelt att kombinera
Jag älskar att styla ihop outfits med högkontrast t.ex vit och svart, eller helt monokroma dv.s helsvart eller helgrå (gärna i lite olika toner för snyggare effekt).

Önskelista till framtida kapslar

Jag strävar efter att leva en minimalistisk och hållbar livsstil. Det innebär att jag är väldigt medveten och selektivt gällande vilka materiella saker jag tar in till mitt liv. Detta gör jag för att undvika överflöd som distraherar mig och tar bort fokus från det som är viktigt i livet.

Trots att man är minimalist kommer man behöva nya saker till hemmet och i detta och mitt fall, garderoben. För att göra mina inköp så lyckade och genomtänka som möjligt har jag en önskelista i mobilen där jag skriver upp saker jag känner hade underlättat mitt liv och gett mig ett värde.

Jag rekommenderar alla att ha en lista i mobilen där du skriver ner saker du suktar efter. Därefter väntar du ett tag innan du slår till för att verkligen vara säker på att du behöver saken.

Från min önskelista:

Ryggsäck
Varje dag bär jag med mig dator, laddare, pennskrin, block, bok, vattenflaska, kaffetermos, matlåda + bestick. Det är väldigt tungt att promenera med detta till skolan i en vanlig totebag. Därför har jag börjat kolla mig omkring efter en ryggsäck och fastnat för Sandqvist väskor. Har satt en bevakning på tradera och håller tummarna!

Beige trenchcoat
Detta är ett plagg som jag länge hållit utkik efter i flera år. Jag har hittat en del online av bra kvalité men som tyvärr varit alldeles för dyra för min budget. Jag har inte hittat den perfekta på second hand marknaden heller. Jag håller utkik ett tag till och hoppas att den perfekta dyker upp då jag ser detta plagg som tidlöst och som kan hänga med mig länge och användas i en året-runt kapsel.

Vita sneakers
Jag har märkt att det på sen vår och tidig höst är väldigt varmt med chelsea boots och att jag drar mig mot mina svarta sneakers hela tiden. Därför har jag känt att ett par klassiska vita saknas. Det är även något som skulle kunna ingå i en året-runt kapsel också. Har fastnat för ett par vita sneakers från VEJA som producerar hållbara skor.

Trenchcoat från Everlane. Ryggsäck från Sandqvist. Sneakers från VEJA.

/ Marie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *